Wonen in Dessel
Natuurlijk

Dessel
Waterwonderland

Dessel vormt een groen lappendeken van dennenbossen, weiden en maïsakkers. Daartussen liggen uitgestrekte vijvers en stille vaarten met prachtige jaagpaden.
Op de SAS4 uitkijktoren aan het kanalenkruispunt heb je een adembenemend uitzicht op de Kempense Meren. Deze 37 meter hoge uitkijktoren met 216 trappen heeft zonder twijfel het beste uitzicht van Dessel.

Kempense
gezelligheid

De gemeente ligt midden in de gezellige Kempen, op zo’n 15 km van Turnhout, Geel en Mol. In de Kempen wordt u gastvrij en met open armen ontvangen.
Wat is er typisch Kempens? De veelzijdige natuur, het sappige dialect en de gemoedelijke sfeer. Want als een Kempenaar iets doet, doet hij dat op ’t gemak. Geen betere setting dus om helemaal tot rust te komen. (www.kempen.be)

Aangenaam fietsen
& fijn wandelen

Wandelaars en fietsers kunnen hier tal van routes ontdekken in Dessel. Maar ook voor ruiters valt hier heel wat te beleven. Maak een sportieve rit op de 41 km lange mountainbikeroute of ga samen met uw kids het pagadderpad bewandelen. Een uitdagende wandeling voor uw kids gegarandeerd.
Interesse?bekijk aanbod

Perfecte ligging

Residentie Kolkeneet heeft een fantastische ligging in hartje Dessel. Op de Molsebaan vindt u heel wat winkels en marktjes op wandelafstand, en u kijkt uit op het historische gemeentehuis van Dessel. Bovendien woont u direct boven de allernieuwste supermarkt Delhaize van Dessel, die er ook voor zorgt dat u hier comfortabel kan wonen.

Stukje geschiedenis

De Molsebaan heette vroeger de Nethestraat omdat deze straat leidde naar de drie Neten van Dessel: De Kolkeneet, de Voorste Neet en de Achterste Neet. Hier haalt Residentie Kolkeneet zijn naam.
Op deze site stond vroeger een van de mooiste herenhuizen van Dessel. Dit was eigendom van Karel Schepens (°Meerhout, 1856 - Dessel, 1913) en Maria Dympna Boven (°Meerhout, 1857 - Dessel, 1923). Men verkocht er kruidenierswaren en ellegoederen.
Het huis en de plaats werden later volledig verbouwd tot de supermarkt “Cash-Fresh”, nu Delhaize. Alleen in het bovenste gedeelte van de voorgevel is het oude herenhuis nog te herkennen.