04 april

Duurzaamheid

Het project Kolkeneet trekt volop de kaart van duurzaamheid. Maar wat is dat nu? Duurzaam wonen? Eigenlijk is het heel simpel. Met duurzaam wonen wordt bedoeld dat u zich beperkt tot uw werkelijke behoeften, hernieuwbare en duurzame materialen of energiebronnen gebruikt en zuinig omspringt met de eindige bronnen. In het kort: geen verspilling!

De appartementen zijn voorzien van de nodige duurzame afwerking zoals zonnepanelen, geothermie en warmtepompen voor de energievoorziening. Elk appartement heeft vloerverwarming, die in de zomer ook voor de nodige koeling zorgt. Verder wordt aan de opmars van de elektrische voertuigen gedacht.

Het project wordt volledig gebouwd volgens de huidige BEN-normen en dat met een energiepeil dat boven de standaarden ligt. Een normale BEN-woning heeft een E-peil van 30 terwijl deze appartementen een E-peil van 20 hebben. BEN betekent "Bijna Energie Neutraal" en is een nieuwe fase in de EPB-regelgeving. Dit houdt in dat elke woning over een een perfecte isolatie en de meest efficiƫnte installaties moet beschikken om zo weinig energie te verbruiken. De nadruk ligt op hernieuwbare energie. U zal dus investeren in een woning die u jarenlang comfort kan bieden.

Bovendien bespaart een energiezuinige woning u een hoop geld. U zal dus geen hoge energiefacturen meer moeten betalen!

Auteur: Ruben Dewaele

meer nieuws