30 april

De afbraakwerken zijn begonnen!

Vijf jaar nadat we het eigendom gekocht hebben, starten de werken voor Kolkeneet in Dessel.
We beginnen met de sloop aan de kant van de Kolkstraat. En schuiven we op naar de bestaande supermarkt aan de Molsebaan. Ook de berlinerwanden gaan er dan al in. 

Kolkeneet wordt gebouwd met Kempische partners. Architect Van der Laenen (Westerlo) staat in voor het natuurlijke ontwerp van het gebouw.
Heel wat bouwpartners hebben hun vaste stek in Dessel en omstreken. Zo zullen de namen Theo Boons Groep (Arendonk), aannemer Meha (Westerlo) en Segers Interieur (Retie) bekend in de oren klinken.

De nieuwbouw omvat een nieuwe Zelfstandige Delhaize supermarkt, 26 luxeappartementen, vier penthouses en een ondergrondse parkeergarage.

Het project wordt volledig gebouwd volgens de huidige BEN-normen en dat met een energiepeil dat boven de standaarden ligt.

De bewoonbare oppervlaktes van de appartementen zullen 63 m² tot 150 m² groot zijn. Er zijn appartementen met 1 tot 3 slaapkamers en hebben een privatief ruim terras. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval, een open gevoel en aangenaam wooncomfort.

De nieuwe winkel zal een ruimte van 1500m2 hebben en zijn deuren openen einde van de zomer van 2024.

Dit project was niet mogelijk dankzij het vertrouwen van Delhaize Belgium en KBC Bank & Verzekering.

Auteur: Ruben Dewaele 

meer nieuws